UW BROWSER IS VEROUDERD!

UPGRADE UW BROWSER NAAR EEN SNELLER, GEAVANCEERDER EN VEILIGER ALTERNATIEF.UPGRADE MIJN BROWSER

×

What’s up 2016 – Design

Een nieuw jaar en een mooi moment om vooruit te kijken. In de serie ‘What’s up 2016’ kijken we vooruit naar de te verwachten ontwikkelingen voor het komende jaar. Deze serie is een drieluik en bestaat uit de delen Design, SEO en Techniek. De belangrijkste drie-eenheid op webgebied van dit moment.

Design

Design is ongelooflijk onderhevig aan trends en wordt zeer beïnvloed door persoonlijke smaak en de omgeving. Wat een goed of een slecht design is, is een kwestie van smaak maar net als bij mode en architectuur passen websites binnen een bepaald tijdsbeeld. Als voorbereiding op het komende jaar hebben we de belangrijkste ontwikkelingen voor het komende jaar op een rij gezet.

Video

Hoewel video al twee jaar bezig is met een opmars zal het belang ervan de komende tijd nog verder toenemen. Producten aanprijzen in een webshop wordt steeds meer een interactieve aangelegenheid en een goede productvideo kan daar zeker bij helpen. Nu de smartphone niet meer weg te denken is uit onze samenleving en mobiel breedband in de vorm van snel wifi en 4G gemeengoed is, wordt het platform nog breder. De jongste generatie shoppers is gewend om video’s te bekijken om producten te vergelijken en de oudste generatie zal aangenaam verrast zijn met deze vorm van advies. Het voelt toch allemaal net wat persoonlijker en vertrouwder met een video.

Design per device

In het begin van de opkomst van mobiel internet was iedereen al blij met een mobiele versie van de website. Het afgelopen jaar is dit geprofessionaliseerd en in 2016 is een mobiele website een must. Bij de meeste sites is ongeveer de helft van het bezoek via mobiel danwel via tablet dan wel via een telefoon. Meer en meer huishoudens hebben ook geen computer meer maar uitsluitend nog tablets en telefoons. De markt wordt echter steeds omvangrijker met grotere modellen, kleinere modellen, smart watches etc. Ook komen er nieuwe apparaten bij die hun eigen aanpak vergen, zoals tv-schermen en spelcomputers. Dat vraagt om een specifiek ontwerp voor elk scherm. De tijd dat ‘een mobiele website’ voldeed is voorbij. In 2015 krijgen de verschillende devices de aandacht die ze verdienen.

[Afbeelding met devices en schermmaten]

Schaalbaar en scherp

In navolging op het vorige punt, maar net iets belangrijker: scherp beeld, en strakke iconen. Plaatjes zullen steeds meer schaalbaar en als vector worden opgeslagen. De oudere computers, die dit niet ondersteunen, zijn zo goed als uitgestorven en dit jaar gaan we de switch maken. Er komen interactieve grafieken, scherpe illustraties en afbeeldingen die vooral bestaan uit combinaties van woorden. Een goede versus een slechte website kan hier het verschil laten zien. Goede scherpe vectorafbeeldingen maken is veelal moeilijker dan een plat plaatje, maar het extra werk is meestal de moeite waard.

[vector en jpg vergelijking]

Blended

Harde kleuren zijn uit. De komende tijd zullen we meer pastel-achtige kleuren zien en een gebalanceerd kleurengamma. Op elkaar afgestemde kleuren in dezelfde range. Zo ontstaat een rustiger beeld en meer overzicht. Schreeuwen is uit, genuanceerd is in.

Adobe-color-voorbeeld

Minimalisme

Er komt weer meer aandacht voor echt design en uitgebalanceerde ontwerpen. Minimalisme blijft daarin de trend: niet een volle knop maar alleen een lijn. Geen grote vakken voor een invulformulier, maar het gevoel van een papieren formulier met alleen lijntjes. Samen met de pasteltinten zorgt dit voor een uitgebalanceerd beeld

[volle knop vs outline button]

Het komend jaar staat er weer een hoop te gebeuren op webdesigngebied. Afhankelijk van de snelheid waarmee de oude browsers worden afgeschaft (ja, het gaat echt gebeuren op korte termijn), kunnen we ook schuine lijnen en meer en meer transparantie tegemoet zien. Schuin en het web? Ja, het wordt mogelijk. Met de nieuwe CSS3 opties wordt het ook eindelijk mooi om schuine lijnen te gebruiken.

Fijne feestdagen

TenSheep wenst u een fijne feestdagen en een productief 2017.

Tussen Kerst en Oud&Nieuw zijn wij ‘gesloten’.
Vanaf maandag 2 januari staan wij weer voor u klaar.

Maar voor noodgevallen zijn wij natuurlijk wel altijd bereikbaar op 0172-720100!

What’s up 2017 – Techniek

De techniek is de basis voor elke goede website. Natuurlijk is het mogelijk om voor een paar honderd euro iets in elkaar te zetten, maar een website bewijst zich en verdient zicht terug als het een goede is. Ook op het gebied van techniek zijn er een aantal trends waar we in 2015 niet omheen kunnen.
lees meer

Volg ons op social media